Skip to content Skip to footer
O PODJETJU

STENG
Nacionalni center za čistejšo proizvodnjo

Podjetje za prenos znanj iz univerze v industrijo (spin-off), raziskovalno, projektivno ter podjetje za svetovanje in inženiring v industriji in storitvenih dejavnostih.

Raziskovalni dosežki

Zgodovina

Podjetje STENG-NACIONALNI CENTER ZA ČISTEJŠO PROIZVODNJO d.o.o. je bilo ustanovljeno 1997 leta kot Steng armature d.o.o., podjetje za prenos znanj in raziskovalnih dosežkov Univerze v Mariboru ter svetovanje s področja preventivnega varstva okolja in procesne energetike. 

Leta 2002 je bilo podjetje dokapitalizirano, preimenovano, spremenjena je bila osnovna dejavnost na področje Raziskovanje in eksperimentalni razvoj na področju tehnologije.

Podjetje je vpisano v evidenco raziskovalnih zavodov in organizacij pri Agenciji RS za raziskovalno dejavnost (SICRIS) pod številko 2014. Pri Inženirski zbornici Slovenije (IZS) je kot projektivno podjetje vpisano pod zaporedno številko 2473.

Naši strokovnjaki lahko strankam poleg know-how-a s področja preventivnega varstva okolja ter procesne energetike, ponudijo tudi specialna znanja s področja okoljskega načrtovanja za razvoj novega ali izboljšanje obstoječega produkta (eco-design) ter svetovanja pri izpolnjevanju zakonodajnih zahtev s področja varstva okolja.

Pri zniževanju stroškov v podjetju (predvsem proizvodnih in okoljskih) naši strokovnjaki najprej izvedejo natančno analizo procesa in energetskega sistema oz. procesno shemo ter masno in energijsko bilanco vključno z analizo ozkih grl, kar je osnova za vse naslednje aktivnosti bodisi projektiranje, optimiranje, racionalizacijo, recikliranje odpadkov, regeneriranje in ponovno uporabo snovi ter energije.

PODJETJE, KI PONUJA PRAKTIČNO IN UPORABNO ZNANJE TER IZKUŠNJE INDUSTRIJI.

TUJ IN DOMAČI TRG

Sodelovanje

Smo odprto podjetje za sodelovanje z domačimi in tujimi raziskovalnimi organizacijami na eni in z industrijo na drugi strani. Praktično reševanje okoljskih in problemov v energetiki povezujemo z aplikativnimi raziskovalnimi projekti, v katerih poleg domačih sodelujejo tudi partnerji iz tujine. 

Želite tudi vi sodelovati z nami? 

Pošljite nam povpraševanje! 

zastopanje podjetja Nord composites

Vodilni na področju čistejše proizvodnje

Kontaktirajte nas

Potrčeva cesta 50
2250 Ptuj

Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelava spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

© 2022 Steng | Vse pravice pridržane