Skip to content Skip to footer

Svetovanje pri proizvodnji
izdelkov iz steklo-poliestra in vinilestra

Na mnogih področjih izdelki pridobivajo izdelki iz steklo armiranega poliestra, vinil estra ali epoxy smole vedno večjo veljavo. Poleg dolge dolge življenjske dobe, serijske in poceni proizvodnje imajo takšni izdelki odlične mehanske in kemične lastnosti. Med takšne izdelke nedvomno spadajo barke do 30 m dolžine (motorni čolni, jahte in jadrnice), potem so tu maloserijski produkti kot npr. maske in pokrovi motorjev ter drugih delov traktorjev in maloserijskih avtomobilov, cisterne gasilskih avtomobilov, strehe reševalnih vozil, pokrovi smetnjakov ipd.

Pred serijsko proizvodnjo je potrebno izdelati model, nato kalup in prototip. Vsako fazo odlikuje določena zahtevnost in znanja. Načrtovanje in izdelava modelov sta ključnega pomena, zato je časovno in kvalitetno najugodneje naročiti izdelavo modela pri specializiranem proizvajalcu, ki model v naravni velikosti izdela iz polivretanske smole, polistirena ali epoksi smole na lesenem in jeklenem ogrodju. Sledi dodelava modelov in izdelava kalupov, ter nato prototip. Poznavanje lastnosti in vrste materialov, pogojev dela in proizvodnje postopke je bistvenega pomena za kvalitetno proizvodnjo.

V podjetju

vam omogočimo

  • svetovanje pri izdelavi kalupov iz poliestra
  • svetovanje pri spajanju PES kosov
  • svetovanje pri poodbelavi PES izdelkov
  • svetovanje pri popravilu poškodovanih bark (motornih jaht, čolnov in jadrnic)
  • načrtovanje proizvodnih postopkov za proizvodnjo steklo poliesterskih produktov
zastopanje podjetja Nord composites

Vodilni na področju čistejše proizvodnje

Kontaktirajte nas

Potrčeva cesta 50
2250 Ptuj

Naložbo (Vavčer za digitalni marketing – izdelava spletne strani, spletne trgovine, mobilne aplikacije in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

© 2022 Steng | Vse pravice pridržane